huisartsen_rotterdam image

Telefoonnummer

  1. 010 - 485 9856

  2. Spoed

  3. Assistente

  4. Herhaalrecepten

  5. Uitslagen

Adresgegevens

Praktijk Mozaiek
Slaghekstraat 251D (1e etage)
3074 LJ Rotterdam

Leefstijlgeneeskunde

Filosofie

Een van de doelstellingen van Mozaiek is geneeskunde op eenvoudige, natuurlijke basis. Misschien wel de grootste bijdrage aan ieder herstel is de kracht die iemand voor zichzelf inzet en de verantwoordelijkheid die iemand neemt voor zichzelf. De geneeskunde kan vooral veel doen als iemand zelf meewerkt.
In het algemeen kun je wel stellen, dat gezondheid voortkomt uit een positieve levenshouding, zinvolle tijdsbesteding, goede voeding, veel bewegen en goed kunnen omgaan met stress. We kunnen ons goed vinden in de filosofie van de arts Machteld Huber, die ontdekte hoe gezondheid voortkomt uit geestelijke, sociale en lichamelijke factoren.

Als huisartsen balanceren we heen en weer tussen de moderne hightech geneeskunde en een natuurlijke, meer eenvoudige aanpak. De moderne reguliere geneeskunde kent vele doeltreffende methodieken, maar schiet ook vaak zijn doel voorbij doordat de mens achter de klacht niet wordt gezien. In de alternatieve therapieën komt het individu beter tot zijn recht, een van de redenen waarom mensen naar alternatieve geneeswijzen gaan. Mozaiek is in principe regulier georiënteerd, maar u kunt toch in aanraking komen met enige alternatieve zijpaden. Eigenlijk is er helemaal geen onderscheid nodig tussen geneeskundige stromingen. Er zijn veel vergeten kruiden en oude volksgeneeswijzen de moeite waard om te herinneren. Alles wat helpt is bruikbaar.

Bewegen

Met goede voeding, ontspanning en ruim bewegen zijn veel chronische ziektes tegen te houden. Daarom hebben we een samenwerkingsverband opgericht met de fysiotherapeuten van Cure+ en de diëtisten van HRC. We experimenteren met  programma's om 'Diabetes Om te Keren'  en we verwijzen sommige patiënten naar yoga en mindfulness, de leraren komen in ons centrum. Mozaiek en Lijn 2 kent een eigen prrogramma "Beter met Diabetes". Een programma van  8 bijeenkomsten, waarbij elke bijeenkomsteen thema heeft; Koolhydraatarm koken, Omgaan met strress, Slaap Hygiene, Voeding en emoties, Bewegen,  Financien en Coachng. Zo krijgt de deelnemer handvatten om de huidige leefstijl te veranderen. Het resultaat? een gezonder lichaam, minder kilo's, meer energie en minder tot geen medcatie. Vraag voor meer informatie uw praktijkondersteuner of aan de balie. 

Voeding

Veel ziekte is te voorkomen en misschien te herstellen door een juiste voeding. Verschillende praktijkmedewerkers kunnen voedingsadvies geven: Samantha Paling en Liesbeth Brady, praktijkondersteuners somatiek en diabetes hulpverlener. Zij maken gebruik van het praktische kijkboek over voedingsmiddelen dat Els van Beek heeft samengesteld.

Mozaiek en Lijn 2 kent een eigen programma "Beter met Diabetes". Een programma van 8 bijeenkomsten, waarbij elke bijeenkomsteen thema heeft; Koolhydraatarm koken, Omgaan met strress, Slaap Hygiene, Voeding en emoties, Bewegen,  Financien en Coachng. Zo krijgt de deelnemer handvatten om de huidige leefstijl te veranderen. Het resultaat? een gezonder lichaam, minder kilo's, meer energie en minder tot geen medcatie. Vraag vooor meer informatie uw praktijkondersteuner of aaan de balie.

 

Blader door de Brochure:  https://www.betermetdiabetes.nl/3d-flip-book/brochure/

 

Financieel Adviseur  

Binnen Gezondheidscentrum Lijn2 is het mogelijk om een afspraak te maken bij de Praktijkondersteuner Financieel. Voor al uw vragen of problemen rondom geld. U kunt denken aan uw financiele  administratie op orde krijgen, advies om (meer) schulden te voorkomen, subsiedies aanvragen, budgetplan opstellen, schuldsanering, sparen etc. Lees meer in de Nieuwsbrief.

Leefstijlgeneeskunde                                                                                                                                                                              Chronische ziekten zoals hoge bloeddruk, bloedvatvernauwing, te lage schildklier, depressie, autisme, diabetes, auto-immunziekte kunnen verbeteren met een gerichte aanpak van leefstijlverbetering. Het ziet er naar uit dat deze aandoeningen voortkomen uit de 'Westerse' leefstijl van werkdruk, kort slapen, fabrieksklare voeding, chronische stress, depressie, financiele zorgen, snoepen, weinig bewegen. We zien dat geneeskundige behandeling met medicijnen geen echte genezing oplevert, eerder de problemen in stand houdt.
Leefstijlgeneeskunde komt eraan om dat gat op te vullen. Misschien eerst voor de gemotiveerde enkeling, maar een bredere beweging is wenselijk. Mozaiek wil meewerken aan een 'gezonde stad'. In Mozaiek zijn we begonnen met leefstijlconsulten, we noemen het ook wel   'Ticket for Life', een ticket voor een Goed Leven, 'Pura Vida' zeggen ze in Zuid Amerika, een leven zonder stress, met genoeg energie om je dingen te doen. De consulten worden gehouden door medewerkers van de huisartspraktijk. Zij coachen de patienten, geven tips en informatie, doen lichaamsmetingen en helpen hen om doelen te bereiken. Veel mensen zijn zich al een stuk fitter gaan voelen. U kunt in overleg met de arts een afspraak maken voor een leefstijl consult bij Kirsten Asmus.

Orthomoleculaire geneeskunde

Er is veel te verbeteren, allereerst door optimaliseren van het eigen voedingspatroon, en vervolgens door suppletie met lichaamseigen stoffen om de stofwisseling te stimuleren en tekorten aan te vullen. Huisarts Galesloot is geregistreerd orthomoleculair geneeskundige. Orthomoleculaire geneeskunde wil de lichaamsfuncties gezond houden met natuurlijke voeding en voedingssupplementen. Dit kan zeer zinvol zijn bij aandoeningen zoals bijvoorbeeld chronische vermoeidheid, overgewicht, verminderde schildklierwerking, darmstoornissen, voedingsallergieën, te kort conditie bij topsport, menstruatiestoornissen, chronische stress, vermindering van libido, verminderde vitaliteit door chemotherapie of bestraling bij kankertherapie.  Lees verder