huisartsen_rotterdam image

Telefoonnummer

  1. 010 - 485 9856

  2. Spoed

  3. Herhaalrecepten

  4. Uitslagen onderzoeken

  5. Collegiaal overleg

  6. Assistente

Adresgegevens en route

Praktijk Mozaiek
Slaghekstraat 251D (1e etage)
3074 LJ Rotterdam

Uw gezondheid is onze zorg

Wij bieden medische zorg aan alle wijkbewoners en overige bezoekers. U kunt bij ons terecht met heel veel verschillende klachten en aandoeningen. We willen graag met u meedenken. Onze behandelingen zijn persoonlijk en zo dicht mogelijk bij huis.                                                                                 

We werken volgens officiële richtlijnen maar staan open voor alternatieve methodes, zoals bijvoorbeeld manuele therapie, accupunctuur, voedingssuppletie en homeopathie. We hebben korte lijnen met alle ziekenhuizen in Rotterdam, om voor u een passende verwijzing te verzorgen, mocht dat nodig zijn.

Specifieke aandachtspunten in Praktijk Mozaiek zijn: chronische vermoeidheid, darmstoornissen, metabool syndroom, leefstijlgeneeskunde, suikerziekte, astma en COPD, hart- en vaatziekten, cosmetische chirurgie, manuele en orthopedische geneeskunde, wondbehandeling, voedingsleer en geestelijke gezondheidszorg. 

Eigen risico.  We betreuren dat de overheid een eigen risico heeft vastgesteld en zijn altijd bereid mee te denken om binnen de mogelijkheden de kosten zo laag mogelijk te houden. Voor mensen met chronische ziekte kunnen wij veel voorzieningen gratis aanbieden. 

Medicijnen.  In het algemeen is het verstandig sober om te gaan met medicatie. Liever minder dan meer. Hier proberen wij samen met specialisten in het ziekenhuis, met de patiënt en met apothekers op te letten. De artsen van Mozaiek werken vooral samen met apotheek Benu in Lijn2, maar ook met alle andere stadsapotheken.

Reisadvies.  Wij kunnen u informeren over tropische ziekten en de nodige reisadviezen geven. U kunt bij ons alle gebruikelijke vaccinaties ontvangen. De praktijk is aangesloten bij het Landelijk Coordinatiecentrum Reizigersadvisering.  www.lcr.nl

Cesar oefentherapie 

Praktijk Mozaiek heeft een samenwerkingsverband met de oefentherapeuten op onze locatie: Mw. B. Versluijs en Mw. S. Versluijs. Deze therapie, oorspronkelijk Cesartherapie genaamd is zeer geschikt voor kinderen en volwassenen met klachten door een houdingsafwijking of onvoldoende motoriek. Ook patiënten met stress klachten en chronische pijnen kunnen door hen behandeld worden.  www.oefentherapierotterdam.nl

STAR-SHL

Praktijk Mozaiek werkt samen met artsenlaboratorium STAR-SHL: u kunt in Gezondheidscentrum Lijn 2 bloed laten prikken elke werkdag van 8.30 tot 11:00 uur

Divers Cursus aanbod

Onder leiding van gecertificeerde leraren biedt Mozaiek o.a.loopgroep, yoga, mindfulness inlooptrainingen aan.                                                                               

In veel gevallen gratis of tegen geringe kosten. Nadere informatie aan de balie of vraag naar  dhr. A. van der Mooren.

Yoga

Elke donderdag van 13.30 tot 15.00 uur

Docent: Mikis Stekelenburg

Klik hier voor de yoga poster

 

Mindfulness, inlooptraining

Elke donderdag van 17.00 tot 18.00 uur

Docent: Huub de Weerd

Klik hier voor de mindfulness poster

Loopgroep, t/m 1 oktober 2019

Elke dinsdag van 15,30 tot 16.30 uur

Docent: volgt

Poster volgt

 

 

Slaaptraining 

Wanneer volgt

Docent: volgt

Poster volgt

 

Fysiotherapie 

Werken aan gezondheid door preventie. Met goede voeding en voldoende bewegen zijn hart- en vaatziekten te voorkomen. Daarom hebben we een samenwerkingsverband opgericht met fysiotherapeuten en diëtisten. Met Cure + fysiotherapie, verbonden aan ons centrum organiseren we beweegprogramma’s, voor mensen met hart- en vaatziekte, diabetes of overgewicht. U kunt Cure+ ook rechtstreeks bereiken op telefoonnummer: www.cureplus.nl

Diëtist

We hebben een samenwerkingsverband met mw. Dounia Alharbi. Zij is door HRC-diëtisten bij ons gedetacheerd. Alle patiënten met chronische ziekte kunnen gratis naar haar toe, zonder aantasting van het eigen risico.

Wijkgericht

Praktijk Mozaiek zet zich actief in voor vernieuwing en verbetering van de zorg in de wijk. We richten ons op risicogroepen zoals kwetsbare ouderen, jongeren, chronisch zieken. Dit doen we in samenwerking met welzijnsorganisaties, scholen en de Gemeente. Ook zorgverzekering Zilveren Kruis denkt hierin mee. Wij zijn partner in het samenwerkingsproject Samen Een in Feijenoord   www.sameneenfeijenoord.nl

Medisch pedicure 

Elke donderdagmiddag is Debora Noordsij aanwezig in onze praktijk. Zij is Medisch Pedicure & Oncologisch voetzorgverlener. U kunt bij haar kennis maken met een breed scala aan gespecialiseerde voetbehandelingen, ook op medisch gebied. Debora Noordsij is aangesloten bij ProVoet en ProCert en vindt het belangrijk dat kwaliteit, klantvriendelijkheid en veilig voetzorg voorop staan.

Naast de (medische) voetbehandelingen geeft Debora Noordsij ook twee keer per jaar een cursus “cursus voetverzorging voor patiënten met diabetes”. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van een uur. Hierin komen verschillende onderwerpen aanbod waarin de relatie -diabetes en voeten- centraal staan.

Vanaf april 2019 start Debora Noordsij ook met een “voetenspreekuur”. Hierin kunt u al uw vragen stellen over uw voeten!

 

 

Psychologische hulp, POH GGZ

Kirtsen Asmus en Ron verhoef zijn als psycholoog verbonden aan onze praktijk en zijn aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag. Zij kunnen u helpen bij psychische en sociale problemen. Een afspraak maken kan na verwijzing van de huisarts. De consulten worden bekostigd binnen de huisasrtsgeneeskunde en vallen buiten het eigen risico. 

Psychologische hulp, POH GGZ Jeugd

Marion Vink is als psycholoog jeugd aan onze praktijk verbonden en is elke vrijdag middag aanwezig. Zij kan ouders en kinderen bij diverse vraagstukken. Een afspraak maken kan na verwijzing van de huisarts. De consulten worden bekostigd binnen de huisasrtsgeneeskunde en vallen buiten het eigen risico. 

Maatschappelijk werk

Jeanet van Hengst of Lucia Rokette zijn elke donderdag op de praktijk. zij houdt dan een open spreekuur waar u met allerlei vragen terecht kunt; zoals het invullen van papieren, voorkomen van afsluiting, problemen op het gebied van opvoeding financieen, relatie of op werkgebied, U kunt ook bij haar terecht om een maatje te zoeken om samen boodschappen mee te doen of samen te koken.

Open spreekuur is elke donderdag tussen 09.00 uur en 12.00 uur op de praktijk. U kunt zich aan de balie melden, zodat u op volgorde van binnenkomst wordt geholpen.

 

Praktijk Mozaiek

Praktijk Mozaiek is een eerstelijns medische voorziening in de wijk Hillesluis in Rotterdam-Zuid, bedoeld voor wijkbewoners en overige bezoekers. Wij richten ons op alle voorkomende klachten, in een persoonlijke behandeling, zo veel mogelijk in de eigen omgeving.

Lees verder

Waarneming

Praktijk Mozaiek is elke werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Buiten onze openingstijden en in het weekend kunt u contact opnemen met Huisartsenpost Zuid. Deze bevindt zich aan de achterzijde van het Maasstadziekenhuis.

Maasstadweg 59
3079DZ Rotterdam
Telefoon: 010 - 290 98 88


Zorg dat u deze informatie bij de hand heeft: naam, adres en geboortedatum, eigen huisarts, medicatie, BSN nummer.

Inschrijven als patient

U kunt zich gedurende de hele dag tijdens onze openingstijden bij de balie laten inschrijven. De assistent zal u een formulier geven om in te vullen en te ondertekenen.We vragen u uw ID bewijs en verzekeringspasje mee te nemen. Ook kunt u zich electronisch inschrijven door op onderstaande button te klikken.