huisartsen_rotterdam image

Telefoonnummer

 1. 010 - 485 9856

 2. Spoed

 3. Assistente

 4. Herhaalrecepten

 5. Uitslagen

Adresgegevens

Praktijk Mozaiek
Slaghekstraat 251D (1e etage)
3074 LJ Rotterdam

Nieuwsbericht van de praktijk

nieuwsbrief najaar 2022

J.A. Munter, J.M. Michiels, J.A.M. Galesloot, huisartsen

Slaghekstraat 251D 3074 LJ Rotterdam

Tel. 010 – 485 9856 www.praktijkmozaiek.nl

Geopend maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00 uur

 

Geachte lezer,

Hierbij een nieuwe aflevering van onze nieuwsbrief.

 

Personeelswijzigingen

Het medisch team is dit jaar ingrijpend gewijzigd. Als medewerker van het eerste uur heeft Els van Beek ons team begin dit jaar helaas verlaten. Gelukkig zien we haar nog regelmatig! Ze werkt als welzijnswerker bij SOL in de wijk Feijenoord. Nienke de Vries is onlangs gestart met de opleiding tot huisarts, en Eva Baks met de opleiding tot verpleegkundige. Wij wensen ze alle drie veel succes!

Ter vervanging zijn er drie nieuwe medewerkers: Liesbeth Brady is onze nieuwe praktijkondersteuner somatiek. Zij doet samen met Samantha Paling de chronische zorg. Eva van Dijkman en Stella Blom zijn basisarts en doen (inloop)spreekuur.

 

Naamgeving artsen bij verzekeringen/zorgverleners

Zoals in de vorige nieuwsbrief vermeld zijn dr. Munter en dr. Michiels de nieuwe eigenaren. Dr. Galesloot werkt nog steeds in de praktijk op dinsdagen en woensdagen. In de administratie van zorgverleners en zorgverzekeringen staan Michiels en Munter dan ook vermeld als artsen van Mozaiek. Geeft u voortaan bij contact met een zorgverlener aan dat uw huisarts Munter of Michiels is?

 

Inloopspreekuur

Sinds een jaar werken we naar tevredenheid met het nieuwe inloopspreekuur. Per dag is er een maximaal aantal plaatsen voor gereserveerd, afhankelijk van het aantal spreekuurhouders. De ervaring leert dat u zich het beste voor 8.30 uur aanmeld bij de balie om dezelfde ochtend gezien te worden. Het kan dus zijn dat het inloopspreekuur die dag vol is. U kunt dan op een andere dag terugkomen.

 

De werkwijze in het inloopspreekuur blijft gelijk:

Eerst schrijft u zich in bij de balie. Daarna wordt u opgeroepen uit de wachtkamer door de praktijkondersteuner. Hij of zij spreekt en onderzoekt u, en kijkt samen met u wat er nodig is. Daarna wordt de huisarts erbij geroepen om de definitieve conclusie vast te stellen. De ondersteuner zorgt dat u goede uitleg krijgt en dat afspraken geregeld worden.

 

Echo’s op de praktijk

De arts soms echo’s op de praktijk, als ondersteuning bij het lichamelijk onderzoek. De echo is gratis en gaat niet ten laste van het eigen risico.

 

Online Bereikbaarheid

Online medische vragen stellen

Op onze website vindt u onder de knop een uitgebreid menu met vragen over uw medische klacht. Dit zijn vragen die de dokter ook aan u zou stellen op het spreekuur. Op deze wijze hebben we een goed beeld van uw klacht en kan de dokter een passend antwoord geven. Als u voor 14.00 uur uw stelt, dan krijgt u dezelfde dag antwoord.

 

Online afspraak maken en uitslagen inzien

U kunt online een afspraak inplannen of een door de dokter beoordeelde uitslag inzien. U meldt zich hiervoor eenmalig aan op 'mijngezondheid.net', een beveiligde omgeving. U hoeft ons dan niet te bellen. Uitleg hierover vindt u op onze website onder de knop ‘mijngezondheid.net’. Er is ook een mobiele versie, de MedgemakApp.

 

U kunt ons natuurlijk nog steeds bellen of langskomen bij de balie. Kies 3 voor receptenlijn en kies 4 voor uitslagen lijn.

 

Inloop fysiotherapie

Per half september zijn we een samenwerking gestart met de fysiotherapeuten van Cure+. Elke dag heeft Cure+ een open inloopspreekuur van 9 – 11.00 uur.

Wij verwijzen u daarheen bij klachten/pijnen aan uw benen, armen, rug of nek. De fysiotherapeut onderzoekt u en geeft u een vervolg advies. En koppelt zijn bevindingen aan ons terug. Het bezoek is gratis en komt niet ten laste van het eigen risico.

 

 

Covid – uitnodiging als u niet naar de ggd kunt gaan

De GGD nodigt half oktober patiënten uit met een zwakkere gezondheid, die geboren zijn tussen 1 januari 1963 – 1 september 2010. Als u niet naar de GGD-priklocatie kunt gaan omdat u niet mobiel bent, dan kunt u ons bellen. Dan komen wij u op 1 december ’s middags thuis prikken.

 

Gezondheidscentrum Lijn2

Mozaiek is onderdeel van een gezondheidscentrum. Daardoor kunnen wij veel extra’s bieden, zoals:

oefentherapie, fysiotherapie, logopedie, diëtist, psycholoog, pedicure, pijnbestrijding, laboratorium, diabeteszorg, yoga, mindfulness, financieel deskundige.

Veel van deze extra’s zijn tegen geringe kosten, of worden vergoed door zorgverzekeraar of door GC Lijn2.

Zie hiervoor ook de website www.gcl2.nl

 

Assistenten spreekuur

Op ma, di en woe is het assistenten-spreekuur. Bedoeld voor o.a. wratten aanstippen, hechtingen verwijderen, injecties, oren uitspuiten, urine nakijken. De huisarts komt alleen kijken als het nodig is. Een snelle service!
 

Leefstijladviezen

Maak je sterk tegen corona en de griep

 1. Eet vooral nu extra veel groenten. Op de markt of winkel zijn seizoensgroenten nog redelijk betaalbaar!

 2. Gebruik eventueel aanvullend vitamines: 75mcg vitamine D3 (en K2 en magnesium). En ook vitamine C 2000 mg.

 3. Wandel iedere dag minimaal 30 minuten in de buitenlucht, het liefst in een park of onder de bomen.

 4. Een goede slaap verbeterd je gezondheid. Om beter te slapen helpt het om op vaste tijden naar bed te gaan en op te staan; en slaap minimaal 7uur. En drink na 14.00 uur geen koffie meer.

 5. Lach en zorg voor plezier: sociaal contact, zingeving en vertrouwen in je eigen immuunsysteem zijn juist nu belangrijker dan ooit.

 6. Onderhoud elke dag sociale contacten:

maak eens een praatje met je buren

bel, chat of video-bel elke dag met een familielid,

vriend, collega of kennis.

stuur een kaartje aan iemand die alleen is.

biedt een ander hulp aan bij: boodschappen doen,

koken, tuinieren, hond uitlaten, wandelen, sporten,

bidden , mediteren ..........

7. Dankbaarheid verhoogt je weerstand. Ook als je het moeilijk hebt kan dit helpen. Neem even de tijd om op iets te focussen, ook als is het klein, waarvoor je dankbaarheid. Op de lange duur verandert dit je wijze waarop je hersenen werken ten goede van jou.

 

Activiteiten in de wijk

Er worden allerlei cursussen en activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld bij SOL in ’t Klooster aan het Afrikaanderplein of bij De Hillevliet (Hillevliet 90).

( www.solnetwerk.nl of www.dehillevliet.nl )

 

Financiën, brieven en formulieren

Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren, uitleg van brieven of bij financiële problemen?

Informeer bij uw huisarts, die kan u doorverwijzen naar de praktijkondersteuner financiën, of ga langs bij het infoplein in ’t Klooster of De Hillevliet.

 

Teamleden

Huisartsen: Mevr. J.M. Michiels ma, woe, do, vrijdag; Dhr. J.A. Munter: ma, di, do, vrijdag; Dhr. J.A.M. Galesloot: di, woe;

Physician Assistant: Pim Paantjens: di, woe, do, vrijdag; Basisarts: Eva van Dijkman: ma, di, woe, do, vr; Stella Blom: ma, di, woe, do, vr

Praktijk ondersteuner Somatiek:

Marianne de Jong: ma, woe, vrijdag

Samantha Paling: ma, woe, do, vrijdag

Liesbeth Brady: ma, di, woe, do

Psychologen/praktijkondersteuner GGZ:

Kirsten Asmus: ma, di do; Ron Verhoef: dinsdag. Jamila Faloun – CJG :vrijdagen
Manager: Anton van der Mooren: ma, di, do, vr

Officemanager: Lincy de Mooij: di, do, vrijdag

Praktijk-assistenten: Rianne Arons: ma, di, vr; Soumaya Zarouk: ma, di, do; Brenda Gevaerts: ma, woe, do; Crystel van Neck: di, do, vrijdag; Nathan Klumper stagiair: ma, di, woe en vr.

 

Spreekuur en openingstijden

Inloopspreekuur: 8.00–8.30 uur (beperkt aantal)

Afspraken spreekuur: 8.00-12.00 en 14.00-15.30 uur

Assistentenspreekuur: maandagmiddag 14.00 -15.30 uur; dinsdag en woensdag 11.15-12.00uur

Telefoontijden: tussen 8.00-10.30, 11.30-12.00 en 14.00-15.30 uur. Kies 2 voor telefonist. Alleen voor levensbedreigende situaties kies 1.

Balie gesloten: 12.30 – 13.30 uur.

Visites Huisbezoek s.v.p. aanvragen voor 10.30 uur.

Spoedgevallen buiten openingstijden
’s Avonds en in het weekend huisartsenpost bij het Maasstadziekenhuis: tel 010-290 9888 of bel Huisartsenpost Rotterdam Zuidplein 010-7634911.

Veel gezondheid en vriendelijke groet, Team Mozaiek