huisartsen_rotterdam image

Telefoonnummer

  1. 010 - 485 9856

  2. Spoed

  3. Assistente

  4. Herhaalrecepten

  5. Uitslagen

Adresgegevens

Praktijk Mozaiek
Slaghekstraat 251D (1e etage)
3074 LJ Rotterdam

Nieuwsbericht van de praktijk

Koninklijke onderscheiding voor huisarts Galesloot

Rotterdam, 13 december 2016

Succesvol 100e Lombardijen Forum met koninklijke onderscheiding voor huisarts Galesloot
Burgemeester Steenkamp – van de gemeente West Maas en Waal – heeft een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan huisarts Jan Galesloot. Jan Galesloot is voor zijn totale verdiensten op het gebied van gezondheid benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens het 100e Lombardijen Forum, waarvan hij mede oprichter is.

 

Opleider en voorbeeld voor anderen
Galesloot biedt in zijn huisartspraktijk opleidingsmogelijkheden voor huisartsen, coassistenten, verpleegkundig specialisten en Physician Assistants. Hij doet regelmatig mee aan wetenschappelijke onderzoeken en pilotprojecten. Vanuit zijn visie dat voeding, beweging en een positieve levenshouding bijdragen aan gezondheid legt hij contacten met alle benodigde disciplines. Hierin heeft hij een voorbeeldfunctie. Ook heeft hij een uitwisselingstraject uitgezet met Sjanghai op het gebied van huisartsenzorg en is hij docent voor de opleiding psychologie en geestelijke gezondheidszorg van het Leids Universitair Medisch Centrum. Daarnaast is hij als vrijwillig medewerker en trainer actief in Trainingsinstituut Tjongeroog te Heerenveen. Ook is hij bestuurslid en kwaliteitsmedewerker van de vereniging voor Musculoskeletale Geneeskunde, voorheen orthomanuele geneeskunde.

 

Doel Lombardijen Forum
De koninklijke onderscheiding werd uitgereikt tijdens het 100e Lombardijen Forum. Dit maandelijkse forum is een geliefde en veel bezochte ontmoetingsplek waar medisch specialisten en huisartsen discussiëren over alledaagse dilemma’s in de medische zorg en de gehoopte waarde van medische vooruitgang. Het doel van het Lombardijen Forum is een openhartige en informele dialoog tot stand te brengen. Galesloot is daarbij de huisartsvoorzitter. Hij strijdt voor een herwaardering van de huisartsgeneeskunde, die 95% van alle gezondheidsproblemen oplost, tegen 5% van het totale zorgbudget.

 

Hoera!

Dokter Jan Galesloot heeft een koninklijke onderscheiding!

Dinsdagavond 13 december werd de dokter Ridder in de orde van Oranje Nassau, vanwege zijn verdiensten op het vlak van gezondheid, psychologie en opleidingen.

De onderscheiding werd aan hem uitgereikt door de burgemeester van West Maas en Waal, Thomas Steenkamp.