mozaiek_rotterdam image

Telefoonnummer

  1. 010 - 485 9856

  2. Spoed

  3. Recepten

  4. Assistente

Adresgegevens en route

Praktijk Mozaiek
Slaghekstraat 251D
3074LJ Rotterdam

Nieuwsbericht van de praktijk

- Nieuwsbericht - koninklijke onderscheiding voor huisarts Galesloot


 

 

 

 

- Nieuwsbericht -

 

 

Rotterdam, 15 december 2016

 


Succesvol 100e Lombardijen Forum met koninklijke onderscheiding voor huisarts Galesloot
 

Afgelopen dinsdag reikte burgemeester Steenkamp – van de gemeente West Maas en

Waal – een koninklijke onderscheiding uit aan huisarts Jan Galesloot. Galesloot heeft een

huisartsenpraktijk in Rotterdam-Zuid en doet veel voor het Maasstad Ziekenhuis en de

gezondheidsregio. Hij is sinds 2000 onder andere coördinator en lid van de ‘Commissie

Huisartsen Nascholing Maasstad Ziekenhuis’.

 

Onderscheiding voor totale verdiensten op gebied van gezondheid

De huisarts is voor zijn totale verdiensten op het gebied van gezondheid benoemd tot Ridder in

de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens het 100e Lombardijen Forum, waarvan

hij mede oprichter is.

 

 

 

 

Opleider en voorbeeld voor anderen
Galesloot biedt opleidingsmogelijkheden voor huisartsen, coassistenten, verpleegkundig specialisten en Physician Assistants. Hij doet regelmatig mee aan wetenschappelijke onderzoeken en pilotprojecten. Vanuit zijn visie dat voeding, beweging en een positieve levenshouding bijdragen aan gezondheid legt hij contacten met alle benodigde disciplines. Hierin heeft hij een voorbeeldfunctie. Ook heeft hij een uitwisselingstraject uitgezet met Sjanghai op het gebied van huisartsenzorg en is hij docent voor de opleiding psychologie en geestelijke gezondheidszorg van het Leids Universitair Medisch Centrum. Daarnaast is hij als vrijwillig medewerker en trainer actief in Trainingsinstituut Tjongeroog te Heerenveen. Ook is hij bestuurslid en kwaliteitsmedewerker van de vereniging voor Musculoskeletale Geneeskunde, voorheen orthomanuele geneeskunde.

 

Doel Lombardijen Forum
De koninklijke onderscheiding werd uitgereikt tijdens het 100e Lombardijen Forum. Dit maandelijkse forum is een geliefde en veel bezochte ontmoetingsplek waar medisch specialisten en huisartsen discussiëren over alledaagse dilemma’s in de medische zorg en de gehoopte waarde van medische vooruitgang. Het doel van het Lombardijen Forum is een openhartige en informele dialoog tot stand te brengen. Galesloot is daarbij de huisartsvoorzitter. Hij strijdt voor een herwaardering van de huisartsgeneeskunde, die 95% van alle gezondheidsproblemen oplost, tegen 5% van het totale zorgbudget.

Zorg van de toekomst
Volgens Galesloot zijn huisartsen nog niet klaar voor anderhalvelijnszorg* omdat zij als groep nog niet dezelfde zorg leveren. De ene huisarts lost veel meer zelf op dan de ander. Dat verschil moet minder worden, anders weten medisch specialisten en patiënten niet wat ze van een huisarts mogen verwachten. Frank Kubben – Maag-Darm-Lever-arts en medeoprichter van het Lombardijen Forum – weet daar van mee te praten. Zijn hartenkreet is dan ook: “Hoe zorgen we voor rationeel verwijsgedrag door de huisarts?”

Meer zorg naar de huisarts
Op de avond werd een mooi voorbeeld van anderhalvelijnszorg gegeven door internist Paul van der Velden van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Hij deed verslag van een geslaagd experiment, waarbij de nacontrole van kankerpatiënten door de huisarts werd gedaan.

Iedereen toegang tot zorg en welzijn
Verander-hoogleraar Jan Rotmans hield de zaal een spiegel voor: “De zorg loopt vast als u ‘oud’ blijft denken en oude oplossingen hanteert. De samenleving is veel sneller aan het veranderen dan wij denken. Uit deze ogenschijnlijke chaos ontstaan vele nieuwe patronen. Probeer te co-creëren, laat mensen werkelijk meebeslissen over hun mogelijkheden, investeer in communicatie en contact, stop met eenzijdig economisch redeneren. Geef iedereen toegang tot zorg en welzijn.”

 

Nieuw initiatief: Lombardijen Café
Aan het eind van de avond lanceerden Galesloot en Kubben hun Lombardijen Café; een tweemaandelijks ontmoetingspunt waarbij artsen vrijuit met elkaar kunnen discussiëren, in vriendschappelijke en zo nodig confronterende stijl. Een moment waarop artsen nieuwe vindingen en actualiteiten kunnen uitwisselen. Waar de senioren naar de junioren luisteren. Het Maasstad Ziekenhuis ondersteunt dit initiatief.

 

 

*Bij anderhalvelijnszorg wordt meer zorg buiten het ziekenhuis verzorgd, onder andere door de huisarts.

 

 

 

Praktijk Mozaiek

Praktijk Mozaiek is een eerstelijns medische voorziening in de wijk Hillesluis in Rotterdam-Zuid, bedoeld voor wijkbewoners en overige bezoekers. Wij richten ons op alle voorkomende klachten, in een persoonlijke behandeling, zo veel mogelijk in de eigen omgeving.

Lees verder

Waarneming

Praktijk Mozaiek is elke werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Buiten onze openingstijden en voor spoedgevallen wordt ons telefoonnummer automatisch doorgestuurd naar huisartsenpost Zuid. Deze bevindt zich aan de achterzijde van het Maasstadziekenhuis.

Inschrijven als patient

U kunt zich gedurende de hele dag tijdens onze openingstijden bij de balie laten inschrijven. De assistent zal u een formulier geven om in te vullen en te ondertekenen.We vragen u uw ID bewijs en verzekeringspasje mee te nemen. Ook kunt u zich electronisch inschrijven door op onderstaande button te klikken.