huisartsen_rotterdam image

Telefoonnummer

  1. 010 - 485 9856

  2. Spoed

  3. Herhaalrecepten

  4. Uitslagen onderzoeken

  5. Collegiaal overleg

  6. Assistente

Adresgegevens en route

Praktijk Mozaiek
Slaghekstraat 251D (1e etage)
3074 LJ Rotterdam

Uw gezondheid staat centraal

Filosofie

Een van de doelstellingen van Mozaiek is geneeskunde op eenvoudige, natuurlijke basis. Misschien wel de grootste bijdrage aan ieder herstel is de kracht die iemand voor zichzelf inzet en de verantwoordelijkheid die iemand neemt voor zichzelf. De geneeskunde kan vooral veel doen als iemand zelf meewerkt.
In het algemeen kun je wel stellen, dat gezondheid voortkomt uit een positieve levenshouding, zinvolle tijdsbesteding, goede voeding, veel bewegen en goed kunnen omgaan met stress.

Als huisartsen balanceren we heen en weer tussen de moderne hightech geneeskunde en een meer natuurlijke, meer eenvoudige aanpak. De moderne reguliere geneeskunde kent vele doeltreffende methodieken, maar schiet ook vaak zijn doel voorbij doordat de mens achter de klacht niet wordt gezien. In de alternatieve therapieën komt het individu beter tot zijn recht, een van de redenen waarom mensen naar alternatieve geneeswijzen gaan.

Mozaiek is in principe regulier georiënteerd, maar u kunt toch in aanraking komen met enige alternatieve zijpaden. Eigenlijk is er helemaal geen onderscheid nodig tussen geneeskundige stromingen. Alles wat helpt is bruikbaar.

Bewegen

Met goede voeding, ontspanning en ruim bewegen zijn veel chronische ziektes tegen te houden. Daarom hebben we een samenwerkingsverband opgericht met de fysiotherapeuten van Cure+ en de diëtisten van HRC. We experimenteren met  programma's om 'Diabetes Om te Keren'  en we verwijzen sommige patiënten als zij zelf ook willen naar yoga en mindfulness, de leraren komen in ons centrum.

Manuele therapie

Jan Galesloot is erkend orthomanueel geneeskundige. Deze specialiteit oefent hij uit op een aparte lokatie. Die hulp wordt meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Klik hier voor meer  jangalesloot.nl

Voeding

Veel ziekte is te voorkomen en misschien te herstellen door een juiste voeding. Verschillende praktijkmedewerkers kunnen voedingsadvies geven. We hebben een practisch kijkboek samengesteld over voeding. U kunt in overleg met de arts een afspraak maken voor een Leefstijl consult.

Huisarts Galesloot is geregistreerd orthomoleculair geneeskundige. Orthomoleculaire geneeskunde wil de lichaamsfuncties gezond houden met natuurlijke voeding en voedingssupplementen.   

 

 

 

Orthomoleculaire geneeskunde

Er is veel te verbeteren, allereerst door optimaliseren van het eigen voedingspatroon, en vervolgens door suppletie met lichaamseigen stoffen om de stofwisseling te stimuleren en tekorten aan te vullen. Dit kan zeer zinvol zijn bij aandoeningen zoals bijvoorbeeld chronische vermoeidheid, overgewicht, verminderde schildklierwerking, darmstoornissen, voedingsallergieën, te kort conditie bij topsport, menstruatiestoornissen, chronische stress, vermindering van libido, verminderde vitaliteit door chemotherapie of bestraling bij kankertherapie. Lees verder

Projecten

In de huisgezondheidszorg vindt momenteel een reorganisatie plaats naar vormen van ketenzorg. Dat houdt in dat patiënten met bepaalde aandoeningen multidisciplinair behandeld worden volgens vastgelegde kwaliteitsnormen. Deze kwaliteitsnormen worden zorgstandaarden genoemd. In Nederland bestaan zorgstandaarden voor Diabetes, COPD en hartvaatziekten. In de huisartsenwereld zijn in veel regio’s ketenzorgbureau’s opgericht, die de zorg organiseren voor deze patiënten

Praktijk Mozaiek

Praktijk Mozaiek is een eerstelijns medische voorziening in de wijk Hillesluis in Rotterdam-Zuid, bedoeld voor wijkbewoners en overige bezoekers. Wij richten ons op alle voorkomende klachten, in een persoonlijke behandeling, zo veel mogelijk in de eigen omgeving.

Lees verder

Waarneming

Praktijk Mozaiek is elke werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Buiten onze openingstijden en in het weekend kunt u contact opnemen met Huisartsenpost Zuid. Deze bevindt zich aan de achterzijde van het Maasstadziekenhuis.

Maasstadweg 59
3079DZ Rotterdam
Telefoon: 010 - 290 98 88


Zorg dat u deze informatie bij de hand heeft: naam, adres en geboortedatum, eigen huisarts, medicatie, BSN nummer.

Inschrijven als patient

U kunt zich gedurende de hele dag tijdens onze openingstijden bij de balie laten inschrijven. De assistent zal u een formulier geven om in te vullen en te ondertekenen.We vragen u uw ID bewijs en verzekeringspasje mee te nemen. Ook kunt u zich electronisch inschrijven door op onderstaande button te klikken.